sâmbătă, 16 februarie 2019

Raport (14) !

1. Grupul Milvus începe monitorizarea de acvile de munte în Panonia. Detalii aici.
2. SOR a creat un nou calendar verde al lunii februarie. Documentul aici.
3. Mi-am achiziționat determinator de plante și animale.






miercuri, 23 ianuarie 2019

Șorecarul comun (Buteo buteo)- descrierea

  Îmi cer scuze pentru întârziere.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Este considerat ca cea mai comună pasăre răpitoare din țară.
  Este întâlnit atât la câmpie, cât și la munte. Habitatele care le preferă sunt pădurile de foioase, pajiștile și fânețele.
  După cum spune numele este o pasăre care se hrănește preponderent cu rozătoare. Uneori mai vânează păsări, reptile, broaște sau mănâncă  cadavre sau ouă de pasăre.
  Specie teritorială, se împerechează pe viață. Cuibul este construit din crengi groase la bifurcația dintre două crengi. Depune 2-5 ouă care sunt clocite de femelă. Puii sunt îngrijiți în jur de două luni.
Depune o singură pontă pe an.

Raport (13)!

1. Grupul Milvus vrea să creeze o aplicație care ne ajută să identificăm specii de păsări din România. Detalii aici.
2. Mi-am cumpărat un trepied. O să afișez poze cu el în curând!
Vă urez La mulți ani! de Mica Unire a României!

sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Raport 12

1. A apărut calendarul verde al lunii ianuarie 2019 pentru grădinarii prietenoși cu natura. Detalii aici.
2. Se sărbătoresc 25 de ani de la observarea unor exemplar de pescăruș de gheață și de pescăruș negru în România. Detalii aici.

vineri, 28 decembrie 2018

Uliul porumbar / Uliul găinilor (Accipiter gentilis)

                                       
                                       
                                       
 Îmi cer scuze pentru fotografii.
 Este a doua pasăre răpitoare fotografiată de mine.
 În acest articol o să vă spun niște lucruri care vă va face să discriminați mai puțin această pasăre.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Este cel mai comun uliu din România.
 Preferă pâlcurile de copaci cu rășinoase, dar nu refuză nici pe cele cu foioase.
 S-a adaptat zonelor urbane, aici găsind mulți porumbei (hrana sa preferată).
 Are o agilitate mare chiar și printre copaci, poate vâna în aproape orice mediu.
 În pădurile foarte dese vânează alergând.
 Vânează păsări care nu sunt mai mari ca o găină; uneori vânează și iepuri sau veverițe. Nu vânează reptile și amfibieni.
 Specie monogamă. Deseori perechea se menține pe viață. Aceasta își apără cu fidelitate teritoriul.
 Zborul nupțial este efectuat cu bătăi de aripi încetinite.
 Cuibul este amplasat într-un conifer/fag mare și izolat, aproape de un teren deschis. el este utilizat mai mulți ani.
 Femela depune 2-5 ouă albăstrui. Incubația durează 35-38 de zile și este făcut în principal de femelă.
 Timp de 8 zile femela stă pe cuib și hrănește puii numai cu vânatul mascului.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Scrieți-mi în comentarii cum v-a influențat acest articol.
 Și fotografiile nu au fost făcute cu Nikon P900. Lucrez de o săptămână înaintea primirii acestui aparat.



Raport (14) !

1. Grupul Milvus începe monitorizarea de acvile de munte în Panonia. Detalii  aici . 2. SOR a creat un nou calendar verde al lunii februari...